ACTUALIZĂRI CORONA

Ultima actualizare: 01-03-2021


Dorim să vă informăm despre actualizările politicii HOBIJ COVID-19, care vor afecta cel mai probabil lucrătorii noștri flexibili, clienții și colegii din departamentul de asistență.


CARANTINA & STAREA DE ALERTA SE PRELUNGESC

Numărul persoanelor infectate nu scade suficient de repede.
Acest lucru a dus la decizia de a prelungi din nou carantina până pe 15 martie.
 
De asemenea, starea de alertă rămâne necesară până pe 15 martie la 4:30 dimineața. Aceasta înseamnă că trebuie să vă aflați în casă între orele 21:00 și 4:30 sau să purtați cu dvs. declarațiile valabile atunci când sunteți pe stradă.
 
Mulți oameni consideră carantina foarte dificilă. Guvernul olandez înțelege acest lucru și dorește ca țara să se deschidă acolo unde este posibil. De aceea, este crucial ca toată lumea să respecte regulile de bază:

 1.  Păstrați întotdeauna o distanță de 1,5 metri.
 2.  Nu mergeți în locuri unde este aglomerat.
 3.  Strănutați și tusiți în pliul cotului.
 4.  Spălați-vă mâinile des cu săpun.
 5.  Evitați locurile aglomerate.
 6.  Puneți o mască de protectie la gură acolo unde este necesar.
 7.  Fă-ți testul în cazul in care apar simptome.
 8.  Ai raceala? Atunci stai acasă!
 9.  Aveți febră sau aveți dificultăți de respirație? Atunci toți colegii de cameră trebuie să rămână acasă.
 10.  Rămâneți acasă dacă aveți simptome.
Datorită situației actuale în ceea ce privește COVID-19, am pregătit un scurtmetraj pentru a explica ce trebuie să faceți atunci când aveți simptome. 

Vă rugăm să urmăriți videoclipul de mai jos pentru a fi informat și pregătit​:

 


NOI REGULAMENTE DE CARANTINa
Măsuri până la și cel puțin până pe 15 martie 2021​:

Frizerii și maseurii pot începe din nou​
Unele profesii de contact pot începe din nou din 3 martie. Se referă la profesii precum cosmeticieni, frizeri și maseuri. Există reguli pentru o programare:
- Faceți o programare în avans.
- Rămâneți acasă dacă aveți simptome.
- Purtați o mască de protecție la gura.
- Păstrați o distanță de 1,5 metri acolo unde este posibil.

Persoanele cu vârsta de până la 26 de ani să facă exerciții fizice împreună afară
Începând cu 3 martie, tinerilor li se permite să facă exerciții fizice din nou împreună. Acest lucru se aplică persoanelor cu vârsta de până la 26 de ani inclusiv. Sportul este permis numai cu propria echipă din cadrul propriului club.

Cumpărături cu programare
Începând cu 3 martie, magazinele pot primi clienți prin programare. Pentru a  împiedica contactul între clienți în cazul în care aceștia decid să schimbe direcția de mers rapid, clienții trebuie să fie în magazin cel puțin 10 minute. În plus, trebuie să își programeze vizita cu 4 ore înainte. 
 
 
FORMELE STARII DE ALERTA


Formularul „eigen verklaring” (declarație pe proprie raspundere) ar trebui completat din nou în fiecare săptămână, în conformitate cu legile guvernului olandez.

Din această cauză am decis să facem următoarele:
În fiecare sâmbătă, toți angajații temporari „care lucrează”​ vor primi un nou formular „eigen verklaring” pe care îl puteți arata atunci când sunteți verificat în timpul călătoriei de la sau la serviciu. Formularul va fi generat și actualizat automat în portalul dvs. personal. 

Formularul care este generat în fiecare sâmbătă se aplică pe perioada următoarei săptămâni, de luni până duminică. 

 

VACCINARE

Există o politică, în curs de elaborare, în ceea ce privește procesul de vaccinare a lucrătorilor migranți aici, în Olanda. Nu vă faceți griji cu privire la asta, migranții muncitori vor fi, de asemenea, vaccinați. Se așteaptă ca migranții muncitori să se alăture grupurilor obișnuite, adică după vârstă. Pentru migranții care nu sunt înregistrați ca rezidenți, cererile de vaccinare vor face obiectul unei politici separate. Doar atunci când migranții muncitori sunt înregistrați ca rezidenți în Țările de Jos, aceștia pot fi chemați de guvern în mod regulat.
 
De îndată ce vor apărea alte știri cu privire la vaccinarea lucrătorilor flexibili, vă vom informa imediat!
 

 
MĂȘTILE DE PROTECȚIE OBLIGATORII IN SPAȚIUL PUBLIC


Din 1 Decembrie este obligatorie purtarea mastii in toate spatiile interioare. Amenda pentru incalcarea acestei reguli este 95 euro.

 • Persoanele de la 13 ani in sus sunt obligate sa poarte mastile in spatiile publice interioare. Exceptii fac cazurile in care utilizeaza un loc atribuit sau in cazuri speciale, un loc fix in care trebuie sa isi desfasoare activitatea.
 • Obligativitatea nu se aplica persoanelor care nu pot purta masca din motive de boala sau a celor cu dizabilitati.
 • Persoanele care poarta masca trebuie totusi sa pastreze distanta standard.
 • Un spatiu public interior reprezinta un spatiu accesibil tuturor, de ex: muzee, librarii,magazine, cafenele, restaurante si terasele adiacente, Cinema-uri, teatre si gradine zoologice.

Dacă aveți nevoie de o mască de protecție, reutilizabilă, se poate procura prin intermediul HOBIJ.

Este, de asemenea, obligatoriu pentru toate persoanele care trec prin sediul Hobij din Veghel să poarte măști de protecție.
 

POLITICA DE CĂLĂTORIE ȘI CARANATINA

Călătoriile sunt încă puternic descurajate până pe cel puțin 31 martie. Dacă totuși este necesar să faceți o călătorie urgentă, ce nu suportă amânare, trebuie să vă consultați în prealabil cu coordonatorul dvs. de la locul de muncă. Dacă călătoria pe care doriți sa o faceți nu este urgentă, perioada de carantină este pe propria cheltuială.

Pentru noii colegi care sosesc:
La sosirea în Olanda și înainte de a începe să lucrați, trebuie să intrați în carantină.
În cazul în care ați avea nevoie de îngrijire medicală în perioada respectivă de carantină, HOBIJ se va asigura că primiți aceste îngrijiri. În plus, HOBIJ oferă alimente și cazare gratuită pentru șederea în această perioadă.

 


NUMĂR DE OAMENI ÎNTR-O MAȘINĂ
Este permis un număr de 3 persoane împreună într-o mașină HOBIJ. 
LOCUL DE MUNCĂ

După cum veți înțelege, aceste schimbari ar putea afecta locul de muncă la un moment dat. Prin urmare, noi colaborăm îndeaproape cu toți clienții noștri pentru a putea să asigurăm locuințe și venituri pentru toți lucrătorii noștri flex, acum și în viitor.

Dacă slujba dvs. este anulată (temporar) și ați avut rezultate bune, vom căuta o alternativă la unul dintre ceilalți clienți ai noștri. După ce consilierul sau managerul de personal flexibil vă plasează pe „lista de transferuri”, departamentul nostru de recrutare vă va contacta într-o zi lucrătoare pentru a discuta despre opțiunile disponibile.PROCEDURA DE RAPORTARE A BOLNAVULUI

 • În timpul programului de lucru: În calitate de lucrător flex, vă contactați consilierulsau managerul de personal flex, acesta va contacta managerul de caz HOBIJ.
 • În afara programului de lucru: Simptomele se înrăutățesc și nu puteți aștepta până a doua zi dimineață? Puteți contacta numărul de informații publice 0800 - 1351 (între orele 08:00 și 20:00). Numărul poate fi accesat din străinătate apelând +31 20 205 1351.

Atenție: nu mergeți niciodată la spital sau la medic fără contact telefonic / programare în prealabil!


 

VIZITAREA BIROULUI HOBIJ
Pentru oricine vizitează sediul central al HOBIJ, acestea sunt măsurile pe care trebuie să le respectați:

 
PROBLEME PRACTICE

Toate cazările noastre  au fost verificate pentru siguranță. Aceasta înseamnă că toate paturile sunt la cel puțin 1,5 metri unul față de celălalt. Pentru locațiile unde nu a fost posibilă păstrarea distanței de 1,5 metri, am găsit noi cazări în care să se poată respecta noile reguli. Locațiile sunt prevăzute și cu afișe, care descriu încă o dată cele mai importante măsuri de siguranță:Echipament de protecție, cum ar fi mănuși și săpun, sunt furnizate la locul de muncă.

Știm că aceste măsuri nu sunt ușoare, dar contăm foarte mult pe contribuția dvs.! Dacă aveți întrebări cu privire la măsuri sau coronavirus, puteți contacta întotdeauna coorodonatorul sau managerul HOBIJ.

Dacă întâlniți o situație la locul de muncă sau într-o cazare unde putem face ceva pentru a îmbunătăți siguranța, atunci am dori să auzim asta.

Noroc și mai ales să rămâneți sănătoși!