BINE AȚI VENIT ÎN ȚĂRILE DE JOS

Unul dintre cele mai bune lucruri de experimentat atunci când vă aflați într-un mediu necunoscut sunt oamenii prietenoși. Din fericire, olandezii sunt deschiși, primitori și nu ezită să vă rețină atenția atunci când trec pe stradă. În plus, se pare că aproape toată lumea din Țările de Jos vorbește engleză. O vei auzi pe străzi, în autobuz și în magazinele alimentare. Cu siguranță o vei auzi vorbită în zonele universitare și chiar la locul de muncă. În mod normal, dacă încercați să discutați cu cineva care vorbește olandeză și consideră că vă este greu, acesta vor trece aproape întotdeauna la o engleză perfectă.

Desigur, este un pas destul de mare să vă îndepărtați de țara de origine pentru a găsi un loc de muncă în străinătate. Iată câteva Î & R, care vă pot ajuta să începeți.


Î & R


Este necesar să obțineți o asigurare de călătorie în Țările de Jos?
Aceasta este o opțiune benevolă. Sunteți asigurat încă din prima zi de muncă. 

Ce contract este semnat la HOBIJ, în țara mea de origine și în Țările de Jos?
Un contract (preliminar) este reglementat în țara dvs. de origine, în timp ce contractul de muncă este încheiat în locația din Țările de Jos.

HOBIJ mă ajută să obțin un număr de asigurări sociale (BSN)?
Da. Împreună cu un angajat HOBIJ veți merge la biroul olandez pentru a obține acest număr. De asemenea, agenția vă ajută în cazul în care aveți deja un număr BSN, dar nu un document de confirmare. În acest caz, documentul trebuie să fie în duplicat (costurile sunt în sarcina dvs.).

Ce se întâmplă în prima zi a sosirii mele în Țările de Jos?
Toată lumea ajunge la biroul HOBIJ din Țările de Jos, unde se fac toate lucrările, inclusiv semnarea contractului, obținerea unui număr de asigurări sociale, etc. Apoi, sunteți adus la unitatea de cazare și informați despre data la care începeți să lucrați. 

La ce oră ar trebui să ajung în biroul lui HOBIJ în Țările de Jos?
Biroul olandez este deschis între orele 8.00 și 17.30 (de luni până vineri). Prin urmare, vă rugăm să ajungeți întotdeauna dimineața în zilele lucrătoare. În situații excepționale, se pot aranja date individuale de sosire atât împreună cu dvs. cât și cu biroul din Țările de Jos.

La ce oră începe și se termină un schimb?
Datorită faptului că fiecare societate are departamente diferite, care încep și se termină la ore diferite, nu există ore standard de început și terminare. 

Care sunt condițiile de cazare și cum ajung la muncă?
Există diferite tipuri de cazare: hoteluri flexibile, bungalouri, căsuțe, apartamente și case (în funcție de societatea specifică și oferta). În camere încap de obicei 2 până la 3 persoane. Ajungeți la locul de muncă cu o bicicletă sau o mașină de la HOBIJ (în funcție de distanța până la locul de muncă).

Care este perioada minimă de ședere în Țările de Jos?
Condiția este să rămână cel puțin 6 luni (dacă nu se prevede altfel). 

HOBIJ plătește contribuții la pensie?
Da, după 6 luni de muncă.

De ce cont bancar am nevoie?
Agenția nu specifică ce cont ar trebui să aveți, dar vă încurajăm să deschideți un cont în valută străină (în acest fel nu este necesar să plătiți pentru costurile conversiei valutare). 

Este posibil să lucrați cu jumătate de normă/un schimb/doar în weekend?
Ofertele și tipurile de muncă sunt în mare parte cu normă întreagă și necesită disponibilitate și flexibilitate deplină. 

Este nevoie de cunoștințe de limbă engleză?
În majoritatea ofertelor, limba engleză este necesară la minim. A2/B1 (nivel comunicativ) cu excepția cazului în care oferta prevede altfel. 

Când primesc plata pentru indemnizația de concediu?
Suntem bucuroși să vă anunțăm că, începând de luni, 28 februarie 2022, atât indemnizația de concediu, cât și orele de concediu extralegale vor fi plătite săptămânal. Suma deja acumulată până luni, 28 februarie 2022, va rămâne. Vom plăti în modul vechi, în prima săptămână a lunii iunie. Important: beneficiile totale vor rămâne aceleași în comparație cu vechea situație, doar calendarul de plată va fi devansat de la o dată pe an la fiecare săptămână. 

Cât este perioada de preaviz?
Vă rugăm să informați întotdeauna în avans despre planurile dvs. de a renunța, de preferință cu 2-3 săptămâni înainte, pentru ca agenția să găsească un înlocuitor.