Comitetul consultativ

Comitetul consultativ HOBIJ (RvA) este punctul de contact pentru gestionarea problemelor legate de politici. Cele patru obiective principale sunt:

  • Consilierea privind gestiunea si dezvoltarea strategiei societatii, pe termen scurt, mediu si lung;
  • Sa fie un promotor de gestiune al problemelor operationale si de management;
  • Consilierea conducerii în alegerea celei mai potrivite structuri organizaționale;
  • Supravegherea eficientă a bunei administrări și protejarea identității, continuității și dezvoltării societății

Comitetul consultativ este format din Toine Roks, Marc van Stratum și Gys Driessen.

TOINE ROKS

“Nu te oprești niciodată din învățat. De fiecare dată, acest lucru asigură dezvoltarea personală.”
 În anii ’80, Toine Roks și-a început cariera de asistent contabil. Dar el a schimbat curând această meserie pentru a fi mâna dreaptă a tatălui său, când a înființat firma Roks Montage Holland din Sprundel. Cu fondul său financiar, el a ajutat firma să crească și să se dezvolte. Și a avut real succes! El a condus firma timp de aproximativ 13 ani și a devenit un jucător important in industrie, cu un număr de aproximativ 85 de angajati si o cifră de afaceri de 28 mil guldeni.

In 2001, Heijmans BV a venit cu o propunere de preluare. Cu acorduri bune atât pentru oameni, cât si pentru firmă, această preluare a dus la îmbunatățiri atât în sensul creșterii afacerii cât și a personalului. Odată cu aceasta, biroul lui Roks s-a mutat la Rotterdam. Acolo, Toine a condus divizia de servicii industriale a Heijmans BV. Cu siguranță a trebuit să se obișnuiască cu plecarea din Brabant la Rotterdam, dar, în retrospectivă, acesta a fost un moment important in viața sa, care l-a făcut mai puternic. Experiența trăită la Rotterdam l-a ajutat sa fie clar și “în control”.

Prin detașarea diviziei Servicii industriale din Heijmans BV la SPIE Nederland BV, a aflat că lucrurile se pot face și mai bine. Din 2008, Toine Roks este director al diviziei de industrie la SPIE, funcție pe care încă o îndeplinește cu mult entuziasm și pasiune. "De la o afacere de familie la o firmă listată, care funcționează la Rotterdam, iar apoi a fost vândută din nou unor fonduri private, asta a oferit multe oportunități de învățare", spune Roks. Nu te oprești niciodată din învățat. De fiecare dată acest lucru asigură dezvoltarea personală. Înveți atât de mult interacționând cu alte persoane, dar și prin alte rapoarte. E nevoie de o nouă perspectiva asupra lucrurilor și te ajută să mergi mai departe. Nu numai că compania s-a schimbat de fiecare dată, dar s-a și îmbunătățit. ”
 

Marc van Stratum

“Relații bune și încrederea în ceilalți”
 Familia și relațiile bune sunt foarte importante pentru Marc. De asemenea, el este mândru de familia sa. El este căsătorit cu Christi de peste 30 de ani și au trei copii împreună. Din iulie 2018, el este mândrul bunic al lui Jop. Relațiile, atât din punct de vedere personal, cât și de afaceri, sunt foarte importante pentru Marc.

Fiind cel mai mic copil din cinci, Marc nu a luat-o pe urmele tatălui său. Nu a optat pentru construcția drumurilor, ci și-a urmat interesul pentru studiul economiei de afaceri. După studiile sale la HEAO (Educație Superioară Economică și Administrativă), Marc a început să lucreze și să studieze pentru expert contabil în 1985. Din 1991 i s-a permis să se numească contabil și din 1992 a devenit (co) proprietar. Până în 2017 a lucrat întotdeauna în contabilitate, iar la vârsta de 50 de ani a urmat și a finalizat pregătirea pentru a deveni evaluator de afaceri. De asemenea, s-a specializat și ca evaluatorul expert (RV).

Cât a fost contabil, a reusit să își formeze o imagine de culise a multor firme (în special IMM-uri) și a fost punctul de contact pentru mulți antreprenori și proprietari, pentru afaceri și probleme personale. Pasiunea lui este de a ajuta cu adevărat oamenii și organizațiile și a dus această pasiune și experiență în poziția sa actuală: conducând o companie internațională care se concentrează pe facilitarea locului de muncă ideal pentru lucrătorul experimentat.

„Caut mereu colaborarea cu mai multe discipline, astfel încât un grup de experți să formeze o echipă puternică. De aceea, găsesc relațiile și să putem conta cu adevărat unul pe celălalt atât de importante.” Îi place sportul, preferabil împreună cu familia sau prietenii. Marc este, de asemenea, un membru al consiliului de administrație al unor fundații non-profit, el se implică pentru o școală din Gambia și este membru al mai multor Consilii de acreditare, ca și la HOBIJ.
 

Gys Driessen

“Inspirați oamenii să își folosească efectiv talentul”
 Gys a crescut în Veghel pe Zuidkade. Și este fiul constructorului Jan Driessen. Acum locuiește în Rosmalen și este căsătorit cu Monique. Este tatăl a cinci copii și bunic a trei nepoți. Driessen a avut o perioadă frumoasă la liceu la Colegiul Zwijssen și ulterior a studiat dreptul la Tilburg. După aceea, a ajuns repede la concluzia că HR-ul este profesia care o face cu cea mai mare pasiune. 

După ce a acumulat experiență în diverse funcții în resurse umane, a devenit director de HR la Fuji Film din Tilburg la vârsta de 37 ani. Descoperirea a ceea ce este mai bun în oameni era deviza Fuji. După șaisprezece ani, a făcut trecerea la antreprenoriat și a devenit proprietarul Stratos, o agenție pentru coaching și îndrumare profesională. Agenția sa colabora cu clienți de top în Veghel. În urmă cu patru ani, a decis să se întoarcă la resursele umane, ca director al departamentului HR la Radboudumc din Nijmegen. 

„Dezvoltarea oamenilor este pasiunea mea. În definitiv, cel mai grozav este atunci când vezi că oamenii sunt entuziasmați pentru că lucrează ceva ce li se potrivește și  poți să-i îndrumi pentru a ajunge la randament maxim,  desigur, într-o potrivire bună cu ceea ce are nevoie o organizație. La Fuji, Stratos și acum Radboudumc, asta mă menține în mișcare. Sunt convins că acesta este și nucleul a ceea ce înseamnă HOBIJ și că toată lumea muncește din greu în fiecare zi. Ca membru al comitetului consultativ, aș dori să-mi folosesc experiența pentru frumoasa ta organizație! ”