Lucien Weltak

Function: Sudor
Când HOBIJ m-a sunat să mă întrebe dacă vreau să lucrez prin ei, eram încă angajat la o altă agenție de angajare. Nu voiam să renunț la asta exact așa. Dar când am aflat că trebuie să-mi plătesc uneltele și hainele de lucru acolo, am început să am îndoieli. Pentru că lucrez printr-o agenție de detașare de personal, așa că astfel de lucruri sunt aranjate pentru mine. Altfel aș fi devenit lucrător independent. 

Arjen de la HOBIJ m-a asigurat că nu va fi cazul la HOBIJ. Și așa este. Pentru că am lucrat la HOBIJ timp de 3 ani. În acea perioadă am lucrat la mai multe proiecte diferite ca sudor. O cască de sudură, scule, haine de lucru. Totul a fost aranjat și plătit la timp prin intermediul HOBIJ. În acest fel am putut să încep bine pregătit pentru un nou loc de muncă. 

Am obținut certificatul meu de lucru la înălțime prin HOBIJ

Niciodată nu mă opresc din învățat

Fac atât sudură MIG/MAG, cât și TIG. Acest lucru face ca să pot lucra la diferite proiecte de sudare și că pot fi implicat în mai multe locuri. Nu este ușor. Există tot felul de certificate, cum ar fi diverse certificate de sudură și certificatul meu VCA. Am realizat deja o mulțime de lucruri înainte de a începe să lucrez la HOBIJ. Dar asta nu înseamnă că am terminat deja cu învățatul. Pentru că prin HOBIJ am putut să obțin și certificatul de lucru la înălțime. 

Când nu au existat atât de multe proiecte, HOBIJ a spus „veniți la atelier și atunci vă vom îmbunătăți tehnicile de sudare”. Asta mi s-a părut ceva, pentru că într-adevăr nu mai doream să intru în șomaj la vârsta mea. Și tot așa am rămas ocupat. Am fost capabil să antrenez și să practic lucrări de sudare și stivuire. Cu MIG am exersat practicat pe oțel și cu TIG pe oțel inoxidabil. Acum îmi pot face treaba oriunde.

Eu consider că plăcerea în munca mea este importantă

Îmi place să merg la muncă în fiecare zi. Dacă nu pot face mai bine, mai bine renunț. De asemenea, întotdeauna am un contact bun cu colegii mei de la locul de muncă. Ne putem baza unii pe alții și cu unii sunt încă în contact și în afara muncii.  

Nu ar trebui să mergi la muncă cu stres, atunci te vei îmbolnăvi de nervi în cel mai scurt timp

Cauți un loc de muncă în tehnică?